Gospodar Jovanova 46, 11000 Beograd, Srbija info@soleazur.rs Ponedeljak - Petak: 09:00 - 20:00 | Subota 10:00 - 15:00 | Nedelja: neradni dan € = 117,27
info@soleazur.rs +381 (0) 11 3626-015

@

Pozovite
nas

Kontakt telefoni i informacije

Moskva

Moskva - glavni grad Rusije je uzbudljiv, blistav grad koji privlači posetioce iz celog sveta. To je grad kontrasta, gde se sovjetska arhitektura meša sa otmenim radnjama, a stare Lade i kičasti Bentliji utapaju se u haotičnom saobraćaju. Moskva je mešavina Azije i Evrope, suštinska kombinacija demokratije i sovjetskog nasleđa. Ako volite vrevu velikog grada i posećivanje muzeja i pozorišta, centar grada je najbolja opcija za Vaš smeštaj. Ako više volite mirnu lokaciju sa parkom, odlučite se za Ostankinski District  ili Khamovniki. Brojne znamenitosti grada, živopisan noćni život i opuštajući zeleni parkovi čine ga divnom destinacijom za odmor.

Individualna i grupna putovanja Moskva (Rusija)

Evropski Gradovi 2023 Putovanja -Evropske Metropole Aranzmani - Amsterdam, Beč, Budimpešta, Lisabon, Pariz, Milano, Rim, Venecija, Varšava, Prag, Istanbul... Pogledajte našu ponudu: Vikend Putovanja Evropski Gradovi Avionom. Agencija Sole Azur.

Mogućnost individualnih putovanja: Odaberite sami datum kad želite da putujete, mi ćemo pronaći za Vas najpovoljniju avio kartu i smeštaj. Ukoliko želite, možemo obezbediti i vodiča za lokacije, koje želite da posetite.

Moskva

Istraži mesto

Mapa grada

Naš predlog

Istaknuta objava

Moskovski metro

Moskovski metro je podzemna železnica sa najvećim brojem prevezenih putnika na svetu, u proseku 8,1 milion putnika, što je više od broja koji prevezu metroi u Londonu i Njujorku zajedno. Metro u Moskvi je specifičan jer zbog svoje efikasnosti i lepote predstavlja pravo remek-delo ljudske kreativnosti u graditeljstvu i jedan je od simbola Moskve i Rusije. Preko jedinstvenog stila gradnje stanica i njihovih raskošnih interijera može se pratiti razvoj sovjetske umetnosti i arhitekture. Npr. na plafonu stanice Majakovskaja, koja je izgrađena 1938., može se videti mozaik sa potpornim stubovima od crvenog mermera i čelika napravljeni u socrealističkom stilu, ili na najprometnijoj stanici Komsomolskaja, izgrađenoj 50-ih godina prošlog veka, mogu se videti galerije mozaika sa temama iz ruske istorije. Na Trgu revolucije mogu se videti skulpture vojnika Crvene Armije izrađene u bronzi, a koje služe i kao stubovi u prolazima.

Istaknuta objava

Moskovska mazga

Моskovska mazga је koktel napravljen оd votke, začinjenog djumbirskog piva i soka limete, ukrašen kriškom limete. Moskovska mazga se popularno služi u bakarnoj šolji koja poprima hladnu temperaturu tečnosti.