Gospodar Jovanova 46, 11000 Beograd, Srbija info@soleazur.rs Ponedeljak - Petak: 09:00 - 20:00 | Subota 10:00 - 15:00 | Nedelja: neradni dan € = 117,27
info@soleazur.rs +381 (0) 11 3626-015

@

Pozovite
nas

Kontakt telefoni i informacije

Beč

Beč je jedna od najstarijih metropola u srcu Evrope, carski grad i mesto ukrštanja raznih kultura i uticaja. Jedno je od najomiljenijih evropskih odredišta turista iz čitavog sveta pa se sa pravom može reći za Beč da je pravi poliglota.
Sa svojim arhitektonskim i kulturnim nasleđem, svojim šarmom i raskoši, može stati rame uz rame sa Parizom i Rimom. Beč nosi i epitet muzičke prestonice sveta u kojoj su živeli i stvarali kompozitori – Mocart i Betoven, kao i epitet jednog od najznačajnijih kulturnih centara starog kontinenta.
Katedrala Sv. Stefana u kojoj se i venčao čuveni kompozitor Mocart, veličanstveni spomenici na Ringu, vrtovi palate Belvedere, dvorac Schönbrunn, Mariahilfer ili Kärtner Strasse su samo deo znamenitosti koje ovaj grad može da ponudi. Demel, nekadašnja poslastičarnica carske porodice, važi za jednu od najpoznatijih i najboljih poslastičarnica na svetu. Sacher torta je neizbežna stavka pri izboru brojnih poslastica.  

Individualna i grupna putovanja Beč (Austrija)

Evropski Gradovi 2023 Putovanja -Evropske Metropole Aranzmani - Amsterdam, Beč, Budimpešta, Lisabon, Pariz, Milano, Rim, Venecija, Varšava, Prag, Istanbul... Pogledajte našu ponudu: Vikend Putovanja Evropski Gradovi Avionom. Agencija Sole Azur.

Mogućnost individualnih putovanja: Odaberite sami datum kad želite da putujete, mi ćemo pronaći za Vas najpovoljniju avio kartu i smeštaj. Ukoliko želite, možemo obezbediti i vodiča za lokacije, koje želite da posetite.

Beč

Mapa grada

Naš predlog

Istaknuta objava

Katedrala Sv.Stefana

Katedrala Svetog Stefana je simbol Beča. Izgradnja je započela u 12. veku. Danas je to jedna od najvažnijih gotičkih struktura u Austriji. Katedrala Svetog Stefana duga je 107,2 metra, a široka 34,2 metra. Ima četiri kule. Najviši od njih je južni toranj sa 136,44 metara. Do kule, iz koje se pruža gigantski pogled na Beč, dolazi se preko 343 stepenice. Ovde visi ukupno 13 zvona. Ipak, najpoznatije zvono katedrale Svetog Stefana, Pummerin, nalazi se u severnoj kuli visokoj 68,3 metra. To je drugo po veličini slobodno zamahnuto zvono crkvenog zvona u Evropi. Na krov katedrale Svetog Stefana postavljeni su šareni crepovi za stvaranje kraljevskog i carskog dvoglavog orla i grba grada Beča. Unutrašnjost katedrale Svetog Stefana se iznova menjala tokom vekova, sve do perioda baroka. Poseta katedrali Svetog Stefana obavezna je za svakog posetioca Beča.

Više