Gospodar Jovanova 46, 11000 Beograd, Srbija info@soleazur.rs Ponedeljak - Petak: 09:00 - 20:00 | Subota 10:00 - 15:00 | Nedelja: neradni dan € = 117,27
info@soleazur.rs +381 (0) 11 3626-015

@

Pozovite
nas

Kontakt telefoni i informacije

Dominikana

Dominikanska Republika je druga najveća i najraznovrsnija karipska država, koja se nalazi samo dva sata južno od Majamija, manje od četiri sata od Njujorka i osam sati od većine evropskih gradova. Poznata po našim toplim i gostoljubivim ljudima, Dominikana je destinacija kao nijedna druga, sa zadivljujućom prirodom, intrigantnom istorijom i bogatom kulturom.

 

Okružen Atlantskim okeanom na severu i Karipskim morem na jugu, nudi bujni tropski ostrvski raj i poseduje skoro 1.609 km obale, 402 km najboljih svetskih plaža, veličanstvenih odmarališta i hotela, i razne mogućnosti za sport, rekreaciju i zabavu. Ovde možete plesati uz uzbuđenje merenguea, odmoriti u luksuznim i raznolikim smještajima, istražiti drevne relikvije iz prošlih stoleća, uživati u ukusnoj dominikanskoj gastronomiji ili uživati u avanturama u veličanstvenim nacionalnim parkovima, planinskim lancima, rekama i plažama.

 

Otkrio ju je Kristofer Kolumbo 1492. godine, zemlja je prepuna fascinantne istorije, muzeja i uzbudljivih kulturnih iskustava poput muzike, umetnosti i festivala, kao i jedinstvenih dominikanskih specijaliteta kao što su cigare, rum, čokolada, kafa, merengue, amber i larimar.

 

Destinacija broj 1 za golf na Karibima i Latinskoj Americi, Dominikanska Republika oduševljava posetioce sa 26 dizajnerskih golf terena usred prelepih obala sa planinskim kulama i bujnim zelenim putevima. Sa toliko prelepih prirodnih okruženja poput romantičnih vodopada, obala koje oduzimaju dah i idiličnog smeštaja, Dominikanska Republika je vrhunska destinacija za venčanja i romansu. Mnoga odmarališta i hoteli svetske klase takođe nude sastanke i podsticajne grupe koje hrleu Dominikansku Republiku zbog odlične, prijateljske usluge i dinamičnih mesta za sastanke.

 

Dominikanska Republika nudi fantastičnu kombinaciju okruženja da zaokupite vašu maštu i osvežite dušu. A sa osam međunarodnih aerodroma, raj nikada nije bio lakši za istraživanje. Pozivamo vas da otkrijete naše ostrvsko utočište koje oduzima dah i stvorite uspomene koje će trajati ceo život.

Dominikana

Istraži mesto

Mapa grada

Naš predlog

Istaknuta objava

Santo Domingo

Glavni grad Dominikanske Republike, Santo Domingo, takođe je najmodernija i najdinamičnija metropola na Karibima. La Capital — kako ga od milja zovu — oličava puls dominikanske kulture, gde se staro i novo neprimetno spajaju od vekovne arhitekture i istorije, do velikih tržnih centara, umetničkih galerija, električnog noćnog života i gastronomske scene u procvatu. Istraživanje kolonijalnog grada—prvog evropskog naselja u Americi i proglašenog UNESCO-vom svetskom baštinom 1990—preporučeno je iskustvo za sve putnike. Ovo istorijsko naselje sastoji se od pešačkog lavirinta uskih ulica prepunih arhitektonskih čuda od 16. do početka 20. veka. Oni vode ka kolonijalnim zgradama koje su pretvorene u muzeje, prodavnice, hotele, restorane i kafiće na trotoaru. Uskočite u Chu Chu Colonial voz za 45-minutni obilazak područja, unajmite vodiča koji će vas provesti prvim asfaltiranim putem u Americi dok pričate priče, ili iznajmite bicikl i sami vijugajte. Za odmor u prirodi, piknik na travnjacima Nacionalne botaničke bašte, najveće na Karibima, ili prošetajte Malekon pri zalasku sunca uz pogled na more, grickalice pored puta i gledanje ljudi. Osim znamenitosti, kulturno iskustvo nikada nije daleko u eklektičnim četvrtima Santo Dominga. Kupujte u jednom od ekskluzivnih tržnih centara ili u zanatskoj galeriji u kolonijalnom gradu - nabavite platnenu čakabana košulju, kožnu tašnu ili keramičku lutku bez lica. Večerajte sa stilom u brendiranim hotelima širom grada gde renomirani kuvari stvaraju preokrete dominikanske i internacionalne kuhinje. Opustite se uz dominikanski puro u jednom od bistroa na otvorenim terasama koji gledaju na Plaza de Espanja ili se družite u salonima na krovu u aveniji Gustava Mehija Rikarta. A kada ste spremni za plažu, četrdesetominutna vožnja će vas dovesti do mekog, belog peska Boka Čike sa pogledom na kristalno čisto Karipsko more, gde vas očekuju restorani sa morskim plodovima i zabava. Koji god da želite, Santo Domingo ga ima.

Istaknuta objava

Punta Kana i plaže Dominikane

Plaže od belog peska koje izgledaju kao da beskonačno padaju u horizont, isprekidane vitkim kokosovim stablima koje sežu do neba: to je ono po čemu je Dominikanska Republika najpoznatija. Od juga ka istoku i severu, bićete zauzeti traženjem svoje omiljene peščane parcele duž peščane obale od 1.600 kilometara. Preko 200 plaža - od kojih su mnoge ostale nenaseljene i nerazvijene - nižu se duž karipskih i atlantskih obala, u rasponu od blistavo belog do šačice crnog peska koji se proteže na jugozapadu. Posetite svetski poznatu deonicu od 48 kilometara u Punta Kani, ali uzmite u obzir i plaže Samane kao što je Plaja Rinkon. Na severnoj obali ćete biti razmaženi izborom, od Plaja Kabarete do Plaja Grande ili Plaja Punta Rusija. Idite van utabanih staza do Plaia El Valle ili Plaia Fronton—do koje se stiže brodom—sigurno ćete ostati bez teksta. Plaže okrenute ka Karibima su bezbedne tokom cele godine, dok severna obala zahteva više pažnje na vremenske uslove pre kupanja. Nedelje su porodični dan na plaži za Dominikance.