Gospodar Jovanova 46, 11000 Beograd, Srbija info@soleazur.rs Ponedeljak - Petak: 09:00 - 20:00 | Subota 10:00 - 15:00 | Nedelja: neradni dan € = 117,27
info@soleazur.rs +381 (0) 11 3626-015

@

Pozovite
nas

Kontakt telefoni i informacije

Firenca

Grad umetnosti Firenca, nalazi se u Toskani, na obali reke Arno, i nezaobilazna je destinacija za sve one koji žele da osete duh renesanse. Tokom XIV i XV veka, Firenca je bila centar evropske kulture i umetnosti, a duh prošlosti se i danas može osetiti na gradskim ulicama i u galerijama.
Kada se uđe u Firencu prvo što upada u oči je velinčanstvena katerdrala Duomo  nalazi se u samom centru grada. Katedrala je posvećena Bogorodici, a njen zvonik Kampanile osmislio je Đoto „otac renesanse“ : Temelj joj je u obliku cveta pa se zato zove i „Santa Marija del Fjore“. Sa vrha katedrale pruža se fenomenalan pogled na ceo grad. Glavni gradski trg, Pjaca dela Sinjori ili Trg vlasti, jedan je od najlepših trgova na svetu, a na njemu se nalazi Stara gradska kuća, Palaco Vekio.

Individualna i grupna putovanja Firenca (Italija)

Evropski Gradovi 2023 Putovanja -Evropske Metropole Aranzmani - Amsterdam, Beč, Budimpešta, Lisabon, Pariz, Milano, Rim, Venecija, Varšava, Prag, Istanbul... Pogledajte našu ponudu: Vikend Putovanja Evropski Gradovi Avionom. Agencija Sole Azur.

Mogućnost individualnih putovanja: Odaberite sami datum kad želite da putujete, mi ćemo pronaći za Vas najpovoljniju avio kartu i smeštaj. Ukoliko želite, možemo obezbediti i vodiča za lokacije, koje želite da posetite.

Firenca

Istraži mesto

Mapa grada

Naš predlog

Istaknuta objava

Poseta Firence novembra-marta?

Period od novembra do marta u Firenci se generalno poklapa kada vreme nije uvek sunčano - može padati kiša malo više nego obično, možda će vam trebati topla kapa ili šal ili jakna. To nije nužno loše: prvo, vreme može biti nepredvidivo, ali drugo, i što je još važnije, veće su šanse da nema vrućeg vremena koje nije idealno za provođenje vremena na otvorenom. U Firenci ćete provesti mnogo vremena na suncu jer je grad muzej na otvorenom i želećete / moraćete da lutate da biste videli mnoge njegove znamenitosti! 4 glavna razloga za posetu Firenci „van“ sezone: 1. Manje gužve - definitivno manje gužve na glavnim turističkim znamenitostima. Uffizi će i dalje imati gužve u utorak ujutro (jer je ponedeljkom zatvoreno). 2. Velika sezonska sniženja u radnjama - iako možete kupovati tokom cele godine, ko ne voli rasprodaje ili saldi? Januar je jedan od dva zvanična meseca prodaje u celoj Italiji (drugi je jul). Šta kažete na kupovinu kože u Firenci ili drugog poklona poput keramike? Svakako ćete pronaći savršene poklone i sjajne uspomene. 3. Niže cene avionskih karata i smeštaja.

Više

Istaknuta objava

Firenca kolevka renesanse

U muzejima, palatama i crkvama Firence nalaze se neka od najvećih umetničkih blaga na svetu. Najpopularnija i najvažnija mesta u Firenci uključuju Katedralu, Baptisterij, Uffizi, Bargello i Akademiju. Crkve Santa Maria Novella i Santa Croce prave su umetničke galerije, a biblioteka San Lorenzo je veličanstvena izložba Mikelandjelovog arhitektonskog genija. Lutajte nekim od najstarijih ulica u gradu dok ne dođete do reke Arno, pređete Ponte Vecchio i doživite „najnovije“ područje Firence, Oltrarno. Obavezno odvojite vreme za razgledanje ogromne i raznovrsne umetničke kolekcije smeštene u palati Pitti. Kad se umorite od muzeja i spomenika, krenite napolje. Provedite dan u vrtovima Boboli ili se popnite na brdo do crkve San Miniato al Monte da biste doživeli očaravajući pogled na Firencu u Italiji. Firenca i njeno veličanstveno blago očekuju vašu posetu!

Više