Gospodar Jovanova 46, 11000 Beograd, Srbija info@soleazur.rs Ponedeljak - Petak: 09:00 - 20:00 | Subota 10:00 - 15:00 | Nedelja: neradni dan € = 117,34
info@soleazur.rs +381 (0) 11 3626-015

@

Pozovite
nas

Kontakt telefoni i informacije

Herceg Novi

Herceg Novi je prepoznatljiv po obilju stabala mimoze i brojnim stepenicama. Često ga nazivaju i gradom sunca, zahvaljujući velikom broju sunčanih dana tokom cele godine (200). Bogat zelenilom, Herceg Novi krije brojne vrste tropskog cveća. Pred kraj januara grad postaje mirišljav od suptilnog mirisa žute i zelene mimoze, a poseban praznik je posvećen ovom cvetu, nazvan Praznik mimoza. Središte Herceg Novog je Stari grad, ukrašen zgradama koje datiraju iz davnih epoha: Sahat kula (1667. god.) i Kanli kula (1483. god.). Tvrđava Španija (1538) i tvrđava Forte Mare (1687) samo su deo kulturne baštine ovog poznatog grada.

Letovanje Herceg Novi 2023

Pogledajte naš izbor hotela u Herceg Novom za leto 2023, kao i first minute i last minute aranžmane: Hoteli Herceg Novi Last Minute. Herceg Novi Crna Gora Letovanje 2023. Herceg Novi Smestaj.

Herceg Novi

Istraži mesto

Herceg Novi
od
0€ -
Herceg Novi
od
0€ -
Herceg Novi
od
0€ -
Herceg Novi
od
0€ -
Herceg Novi
od
0€ -
Herceg Novi
od
73€ -

Vidi još

Mapa grada

Naš predlog

Istaknuta objava

Stari grad Herceg Novog

Poseta starom gradu Herceg Novog sigurno će vam biti veliko zadovoljstvo. Iako je Herceg Novi sličan mnogim drugim primorskim gradovima, neke stvari ga čine posebnim. Naime, on je najbolji spoj istorije i kulture, tradicije i duhovnosti, prošlog i modernog vremena. Na ulazu u Boku Kotorsku, podno planine Orjen, osnovao ga je bosanski kralj Tvrtko I Kotromanić 1382. godine, a grad se u početku zvao Sveti Stefan. O burnoj istoriji grada svedoče tvrđave unutar bedema starog grada (Španija, Forte Mare, Kanli kula) i, naravno, brojne palate i crkve. Kulturno-istorijski spomenici i kulturna zdanja modernog doba danas čuvaju duh hrišćanstva i predstavljaju riznicu umetničkog i kulturnog bogatstva.

Više

Istaknuta objava

Dani mimoza

Šta je u toj biljci toliko magično i opojno i zašto prema njoj niko nikada nije ostao ravnodušan saznaćete ovde, u Herceg Novom, gradu čiji zaštitni znak je upravo ovaj egzotični cvijet. Kada kažemo zaštitni znak, to nije tek puka floskula. Mimoza je asocijacija na ovaj grad, na njegove građane, na njihov duh, tradiciju, stil života i imidž. Osim Mimoze, i mažoretkinje su zaštitni znak i sinonim za Herceg Novi. U slavu Mimoze, koja je Herceg Novom podarila svu svoju lepotu, on je njoj darovao predivan događaj, Praznik mimoze, koji predstavlja fuziju muzičkih, teatarskih, gastronomskih i sportskih događaja, maškara, festivala i karnevala, a sve to „začinjeno“ simbolikom i opojnim mirisom magične mimoze. Retko koji grad se baš toliko vezao za samo jedan cvet. Međutim, može se i razumeti jer Mimoza nije običan cvet (ako je uopšte i cvet). Dok joj ne dođete u pohode, u Herceg Novi za vreme Praznika mimoze, nećete moći razumeti njenu filozofiju. Možda ćete je samo naslućivati.

Više