Gospodar Jovanova 46, 11000 Beograd, Srbija info@soleazur.rs Ponedeljak - Petak: 09:00 - 20:00 | Subota 10:00 - 15:00 | Nedelja: neradni dan € = 117,20
info@soleazur.rs +381 (0) 11 3626-015

@

Pozovite
nas

Kontakt telefoni i informacije

Karpatos

Ostrvo Karpatos pripada arhipelagu Dodekanez u južnom delu Egejskog mora. Obala ostrva je srednje razuđena, sa mnogo malih plaža. Klima na ostrvu je sredozemna sa dugim, sušnim letima i blagim i kišovitim zimama. Karpatos je podeljeno na 10 mesta i sva su građena u tradicionalnom stilu. Na jugoistoku se nalazi glavni grad i glavna luka - Karpatos ili Pigadija. Grad je okružen mestima Menetes, Arkasa, Aperi, Volada, Otos i Piles. Na severu se mogu naći mesta Mesori, Spoa i Olimpos, a poslednje mesto je poznato po folkloru i tradicionalnoj arhitekturi. Postoje dve luke na ostrvu, jedna je u glavnom gradu, a druga je Diafani, na severu ostrva u blizini Olimposa.

Aerodrom na Karpatosu je smešten u južnom delu, u oblasti Afiartis. Do susednih ostrva se može doći avionom ili trajektima. Trajekti voze do i od luke Pirej (preko Krita i Rodosa). Plaže Karpatosa mogu se podeliti u 4 grupe. Prvu grupu čine plaže na istočnoj obali ostrva koje su manje, šljunkovite, bez vetra, a najpoznatije su Karpatos beach, Apela, Kato Latos, Achata. U drugoj grupi nalaze se plaže na jugu ostrva u blizini aerodroma, karakteristične po sitnom belom pesku, a najpoznatije su Damatria, Diakoftis, Đavolja plaža, Agriopotamos (nudistička plaža). U trećoj grupi nalaze se peščane, vetrovite plaže u zapadnom delu ostrva, dostupne samo kada duvaju slabi vetrovi, a najpoznatije su Finiki i Arkasa Leucadius. Četvrtu grupu čine plaže na severu ostrva, a do njih se može doći čamcima ili terenskim vozilima, i najpoznatije su: Diafani, Vananda i Forokli.

Karpatos hoteli 

Karpatos 2023 - Provedite leto na ovom prelepom ostrvu, nađite smeštaj po vašoj meri! Pogledajte našu bogatu ponudu hotela od 3 do 5 zvezdica, u aranžmanima avionom. Proverite i naše first minute i last minute ponude: Karpatos Leto 2023. Karpatos Avionom. Karpatos Grcka ostrva. Karpatos Aranzmani.

Karpatos

Istraži mesto

Karpatos
od
0€ -
Karpatos
od
0€ -
Karpatos
od
0€ -
Karpatos
od
0€ -
Karpatos
od
0€ -
Karpatos
od
0€ -
Karpatos
od
0€ -
Karpatos
od
0€ -
Karpatos
od
0€ -

Mapa grada

Naš predlog

Istaknuta objava

Osvojiće vaše srce

U trenutku kada dotaknete njegovo tlo, Karpatos će osvojiti vaše srce raznolikim predelima i neobično ljubaznim domaćinima i domaćom atmosferom. Vreli zraci sunca vodiće vas na plaže, lepe kao da ih je oblikovala sama božanska ruka. Vruć, beli pesak, a ponegde i šljunak, milovaće vaša stopala i teško ćete odoleti blagom dodiru talasa i morskom plavetnilu. Otkrivanje sveta u unutrašnjosti ostrva, s njegovim hladnim izvorima, usamljenim kapelicama i pogledom na obalu koja oduzima dah, samo je jedna od mogućnosti letovanja na ovom ostrvu.

Istaknuta objava