Gospodar Jovanova 46, 11000 Beograd, Srbija info@soleazur.rs Ponedeljak - Petak: 09:00 - 20:00 | Subota 10:00 - 15:00 | Nedelja: neradni dan € = 117,21
info@soleazur.rs +381 (0) 11 3626-015

@

Pozovite
nas

Kontakt telefoni i informacije

Kina

Kina je sinonim za avanturu na Dalekom istoku. Budući da predstavlja jednu od najstarijih civilizacija na planeti, sa današnjeg stanovištva možemo reći da je imala isti uticaj na istoriju i razvoj ljudskog roda, u onoj meri koliko su taj uticaj imali i stari Rim i antička Grčka. Od kada je Marko Polo otkrio Kinu kroz pisanje pre više od 700 godina Kina je smatrana oličenjem svega tajansvenog i egzotičnog. I nakon toliko vremena, razvoja ova zemlja je i dalje podjednako fascinantna. Kina velikoj većini nas predstavlja nepoznatu civilizaciju, i iz tog razloga putovanja predstavljaju jedan vid upoznavanja sa kulturama, narodima, mentalitetima, tradicijom... To je kultura, koju i sami Kinezi mnogo slave, a o čemu svedoči i očuvanje važnih istorijskih mesta kao što su Zabranjeni grad i Letnja palata u glavnom gradu Pekingu, maskota Kine čuveni Kineski zid 6700 kilometara dug, armija ratnika od terakote (Sian), kao i brojni hramovi. 

Kina 2023, Kineski zid, Zabranjeni grad, Peking

Kina

Istraži mesto

Mapa grada

Naš predlog

Istaknuta objava

Peking prestonica Kine

Malo je gradova na svetu, koji su toliko dugo služili kao političko sedište i kulturni centar na tako velikom području, kao sto je Kina. Grad predstavlja sastavni deo istorije Kine tokom proteklih osam vekova, a gotovo svaka veća zgrada u Pekingu ima bar neki nacionalni značaj. Iz svega navedenog, da biste upoznali i razumeli Kinu, naš predlog je da krenete od Pekinga.

Više

Istaknuta objava

Hong Kong

Evo nekih zanimljivosti o ovom megalopolisu: Ime grada znači Mirisna luka. Hong Kong je najgušće naseljen grad na svetu. Skoro 40% zemljišta predstavlja zone parka, dok je više od 250 ostrva nenaseljeno. Takodje ima i najviše nebodera na svetu, rečenica "Samo ludi psi i Englezi izlaze na sunce" potice upravo odavde... Mnogo je razloga da u sklopu vaseg obilaska Kine i Hong Kong bude jedna od destinacija posete.

Više