Gospodar Jovanova 46, 11000 Beograd, Srbija info@soleazur.rs Ponedeljak - Petak: 09:00 - 20:00 | Subota 10:00 - 15:00 | Nedelja: neradni dan € = 117,27
info@soleazur.rs +381 (0) 11 3626-015

@

Pozovite
nas

Kontakt telefoni i informacije

Kuba

 

Kuba predstavlja kulturu, prirodu, istoriju, magiju i tradiciju. Vašu posetu Kubi okarakterisaće ljudi. Kubanci su radosni, bez predrasuda, maštoviti, vole šale i proslave. Ukoliko ste na Kubi, i ukaže Vam se mogućnost, nemojte propustiti karnevale, proslave lokalnog stanovništva, kada ćete imati priliku da probate klasičnu kubansku kuhinju uz neki Cuba Libre, Daikuiri, Mojito ili Pina Coladu.
Pobeda 01.01.1959 značila je novi početak za Kubu i učinio njenu kulturu jednom od najpopularnijih u Latinskoj Americi. 

Beli pesak, tirkizna voda i zelene palme predstavljaju kompoziciju savršenih boja. Kuba je simbol tople vode i hladnog peska. Plaže Kube se mogu pohvaliti gradskom udobnošću i prirodnim dobrima. Mesta popust Varadera, Esmeralde, Santa Maria del Mar, Largo Del Sur i brojna druga vam nude sunčane dane i toplo more tokom cele godine. 

Ukoliko vam se temperament podudari sa temperamentom lokalnog stanovništva, onda ćete poželeti da se vratite opet i opet, jer Kuba su ljudi. 

 

Kuba 2023, Varadero, Havana, individulana i grupna putovanja, first minute i last minute ponude.

Kuba

Mapa grada

Naš predlog

Istaknuta objava

Ritmovi Kube

Kuba pripad takozvanim “sonatnim” ostrvima Kariba, a ono što je obeležje jeste da su se različiti ritmovi smenjivali tokom muzičke istorije ovog ostrva, i to od proglasa do pevanja, a zatim i pesme, mnogi glasovi su dodali nešto muzičkom i kulturnom nasledstvu ostrva. U okruženju muzike i kubanskog plesa, tradicionalni žanrovi su kubanski sin, guaguanco, chachacha, mambo, guaracha. Danas se većina ovih ritmova još uvek pleše. I zato ne treba da vas čudi kad vidite da spontano zaigraju na ulicama, ispred kafića, restorana…Kubanci su bili i ostali razdragani, veseli, ritmom pokrenuti i verovatno će takvi ostati.

Istaknuta objava

Tompus i rum

Postojbina tompusa je Kuba, a njihovo pravljnje je tradicija koja se ceni i prenosi sa kolena na koleno. Da bi se napravio kvalitetan tompus, neophodni su listovi duvana, i postoji cela procedura u pravljenju jednog kvalitetnog tompusa kao što je na primer Cohiba Esplendidos, i ona može da traje i po par godina. Pored tompusa, i rum je poreklom sa Kube. Ako se već nadjete na Kubi, dajte sebi oduška, i u nekom baru uz dobar ritam možete naručiti rum i zapaliti neki tompus.