Gospodar Jovanova 46, 11000 Beograd, Srbija info@soleazur.rs Ponedeljak - Petak: 09:00 - 20:00 | Subota 10:00 - 15:00 | Nedelja: neradni dan € = 117,34
info@soleazur.rs +381 (0) 11 3626-015

@

Pozovite
nas

Kontakt telefoni i informacije

Limasol

Limassol 2023

Limassol je drugi po veličini grad na Kipru, smešten na južnoj obali, Limassol se pruža zapadno do okruga Pafos, graničeći se sa okrugom Larnaka na istoku i Nikozijom na severu.
Pored prepoznatljivosti popularnosti kao turističke destinacije, Limassol je i administrativni i poslovni centar, luka, odmaralište, centar vinske industrije i dom mnogih arheoloških nalazišta.

Živopisni centar grada nudi putovanje kroz vreme mešajući staro i novo, jer se preko obale može sagledati kosmopolitska strana Limasola sa savremenim poslovnim strukturama i modernim stambenim zgradama, dok se na samo nekoliko kilometara mogu naći šarmantna područja sa ulicama od kaldrme, neobične zgrade sa nadvišenim terasama ispod kojih se nalaze obilje malih prodavnica, restorana i kafića.

Limasol Leto 2023

Pripremili smo za Vas bogat izbor vrhunskih hotela za Limasol letovanje 2023. godine, u aranžmanima avionom (direktni čarter letovi). Pogledajte i naše first minute i last minute aranžmane: Limasol 2023. Limasol Kipar Leto 2023. Limasol Hoteli.

Limasol

Mapa grada

Naš predlog

Istaknuta objava

Istorija Limasola

Oko dvorca Limassol, gde se kaže da se Ričard Lavlje Srce oženio kraljicom Berengarijom, nalazi se stari grad Limasola. Pojefdini kafići i lokalni restorani su smešteni u šarmantnim zgradama iz 19. veka. Na severu je Makarios Avenue, dom nekih od najekskluzivnijih prodavnica na ostrvu. Duž obalu je šetalište od 7 kilometara gde ćete na zapadnom kraju pronaći sofisticirane noćne klubove Limassola. Limassol takođe ima mnoštvo istorije i kulture. Iza šetališta su rimske ruševine Amathusa, koje uključuju dobro očuvani amfiteatar. Tu je i izvanredni Muzej narodne umetnosti smešten u navedenoj gradskoj kući. A dvorac Kolossi, franačko uporište u kojem su vitezovi templari u srednjem veku postavili prodavnicu, udaljen je samo 10 minuta vožnje.

Više

Istaknuta objava

Plaže Limassola

Na istočnoj strani Limasola nalazi se plaža Dasoudi. Plaža ima plavu zastavu, i sačinjena je od mešavine peska i šljunka, sa mnoštvom vodenih sportova. Zapadno od grada, blizu luke, nalazi se plaža Ladi’s Mile, na koju se meštani upućuju vikendom. A za nešto intimnije, na 20 minuta vožnje nalazi se Governor’s Beach, mala krečnjačka uvala sa baršunasto crnim peskom.

Više