Gospodar Jovanova 46, 11000 Beograd, Srbija info@soleazur.rs Ponedeljak - Petak: 09:00 - 20:00 | Subota 10:00 - 15:00 | Nedelja: neradni dan € = 117,20
info@soleazur.rs +381 (0) 11 3626-015

@

Pozovite
nas

Kontakt telefoni i informacije

Ljubljana

Ljubljana je grad sa dugom i bogatom istorijom. Prvi put se pod imenom Laibach pominje 1144. Godine. Najduži period svog postojanja grad se nalazio pod vlašću austrijskih Habzburga, zbog čega je i nosila nemačko ime. Danas je Ljubljana administrativni, kulturni i ekonomski centar Slovenije. Zbog netaknute, stilski pomešane arhitekture, Ljubljana sve posetioce uvodi u svet prošlosti. Zbog toga se nalazi na mapi najpopularnijih turističkih destinacija u Evropi.

Franjevačka crkva ( Crkva Marijinog vavedenja ) je simbol Ljubljane. Nalazi se na trgu Prešern, a upadljiva je zbog svoje specifične boje i nesvakidašnje arhitekture.

Trg Prešern je glavni trg u Ljubljani. Posvećen je najvećem slovenačkom pesniku Francu Prešernu, čija statua stoji u sredini trga. Okružuju ga prelepa arhitektonska zdanja s početka dvadesteog veka. Trg Prešern je idealno mesto za početak obilaska Ljubljane, kao i za uživanje u muzici uličnih svirača, i brojnim slikama koje gradski umetnici izlažu.

Tromostovje sačinjava tri najlepša i najpoznatija mosta u Ljubljani. Mostovi povezuju Prešernov trg sa starim gradom. Ispod njih teče reka Ljubljanica.Most Zmaja je jedna od najvećih znamenitosti Ljubljane. Četiri zelena zmaja stoji ponosito sa obe strane mosta. Ovo je most sa dugom istorijom, a za njega je vezana i legenda o devici.

Katedrala Svetog Nikole je glavna i najveća crkva u Ljubljani.ovo je staro zdanje koje leži na temeljima, još starije, bazilike koja je takođe nosila ime Svetog Nikole. Zbog svoje visine i zvonika nemoguće je ne videti Katedralu.

U lljubljani posetioci mogu da uživaju i u nekom od brojnih kafića i restorana, koji nude vrhunska jela i pića iz domaće i internacionalne ponude.

Individualna i grupna putovanja Ljubljana (Slovenija)

Evropski Gradovi 2023 Putovanja -Evropske Metropole Aranzmani - Amsterdam, Beč, Budimpešta, Lisabon, Pariz, Milano, Rim, Venecija, Varšava, Prag, Istanbul... Pogledajte našu ponudu: Vikend Putovanja Evropski Gradovi Avionom. Agencija Sole Azur.

 

Mogućnost individualnih putovanja: Odaberite sami datum kad želite da putujete, mi ćemo pronaći za Vas najpovoljniju avio kartu i smeštaj. Ukoliko želite, možemo obezbediti i vodiča za lokacije, koje želite da posetite.Ljubljana

Istraži mesto

Mapa grada