Gospodar Jovanova 46, 11000 Beograd, Srbija info@soleazur.rs Ponedeljak - Petak: 09:00 - 20:00 | Subota 10:00 - 15:00 | Nedelja: neradni dan € = 117,27
info@soleazur.rs +381 (0) 11 3626-015

@

Pozovite
nas

Kontakt telefoni i informacije

Milano

Milano je italijanski grad budućnosti, brza metropola u kojoj novac razgovara, kreativnost je veliki posao, a izgled dobra umetnička forma.

Milanom su vladali Cezar, Napoleon, Austrougari i Musolini, te s toga poseduje drevnu i fascinantnu istorija. Nakon ujedinjenja Italije 1861. godine, ona je takođe postala važan industrijski i kulturni centar - titula koju nosi i danas. Prestižne noći u La Scali, slavno književno nasleđe i živahna muzička scena takođe mnogo doprinose današnjoj slici grada.
Otkako je Leonardo da Vinci prekršio sva pravila u svojoj zapanjujućoj Tajnoj večeri, čini se da su neumorno inventivni Milaci preskočili pravo od renesanse do 1900-ih. Milano nije samo riznica umetnosti 20. veka, već i ardekoa i racionalističke arhitekture. Danas prednjači sa najvećim posleratnim ponovnim razvojem u Italiji.

Individualna i grupna putovanja Milano (Italija)

Evropski Gradovi 2023 Putovanja -Evropske Metropole Aranzmani - Amsterdam, Beč, Budimpešta, Lisabon, Pariz, Milano, Rim, Venecija, Varšava, Prag, Istanbul... Pogledajte našu ponudu: Vikend Putovanja Evropski Gradovi Avionom. Agencija Sole Azur.

 

Mogućnost individualnih putovanja: Odaberite sami datum kad želite da putujete, mi ćemo pronaći za Vas najpovoljniju avio kartu i smeštaj. Ukoliko želite, možemo obezbediti i vodiča za lokacije, koje želite da posetite.

Milano

Mapa grada

Naš predlog

Istaknuta objava

Italijanska kuhinja

Cucina povera (kuhinja siromaha) možda je krik juga, ali milansko kuvanje je proizvod bogate urbane kulture. Samo obratite pažnju na zlatnu nijansu njenih najzanimljivijih jela: cotoletta (polirana, putena teletina) i rižoto od šafrana. Upravo su se u moćnim komercijalnim gradovima poput Milana rodile neke od velikih italijanskih kuhinja, venčavajući mediteransko voće, začine i začinsko bilje s načinima kuvanja, pecivima i načinima ishrane iz Francuske i centralne Evrope. Čak i danas Milan nastavlja da pomera italijanske kulinarske granice, praveći suši i dim sum po svom ukusu i držeći najveći broj Mišelinovih zvezdica u zemlji.

Istaknuta objava

Italijanka moda

Iako je italijanski dizajn svetski poznat, njegovi koreni leže u Milanu 1930-ih - gledanje u kućnom kontekstu nudi novu zahvalnost. Poseta muzeju dizajna Triennale je divan način da se poklonite delu najboljih i najsjajnijih italijanskih dela. Pored toga, u Milanu se nalaze svi glavni dizajnerski saloni. Italijanske modne kuće takođe se granaju u banje, barove, hotele, galerije i kulturne centre širom Milana, što znači da svoj stil možete popraviti svuda.