Gospodar Jovanova 46, 11000 Beograd, Srbija info@soleazur.rs Ponedeljak - Petak: 09:00 - 20:00 | Subota 10:00 - 15:00 | Nedelja: neradni dan € = 117,27
info@soleazur.rs +381 (0) 11 3626-015

@

Pozovite
nas

Kontakt telefoni i informacije

Nafplio Argolida

Nafplio (Nafplion ili Nauplion), glavna luka i središte okruga Argolida na Peloponezu, kroz istoriju je bio poznat po svom velikom strateškom značaju, ali i kao prva prestonica savremene Grčke, dok to nije postala Atina. Do Nafplia iz Atine možete doći autoputem za Tripoli, odnosno Korint. Možete se odvojiti kod mesta Nemea, a vožnja od Atine do Nafplia ukupno traje oko sat i po (oko 130 km). Prema legendi, grad je dobio ime po njegovom osnivaču Nafpliosu, sinu Posejdona.  

Trg Sintagma predstavlja srce Nafplia. Izgrađen je po modelu venecijanskog Trga Svetog Marka. Oko njega nema saobraćaja, pa možete bez bojazni pustiti najmlađe da se igraju. Pored mnoštva kafića i sjajnih poslastičarnica, na trgu se nalazi veoma bogat Arheološki muzej. Otvoren je do 20:00, cena karte za odrasle je 2€, dok je za najmlađe ulaz besplatan. Uputite se u duge šetnje uskim, živopisnim uličicama, od trga ka starom delu grada. U njima takođe nema saobraćaja, i krcate su prelepim zgradama čiji balkoni kao da se utrkuju koji je cvetniji i lepši. Proći ćete pored mnogo radnji, butika, prodavnica sa nakitom, a ako se zadržite na nekim od strmih stepenica, uhvatićete prelep pogled na more i tvrđavu Bourtzi. Ukoliko ogladnite ili Vas šetnja umori, na raspolaganju Vam je bezbroj manjih taverni sa ukusnim obrocima.

Nafplio Grcka Hoteli 2023

Nafplio Argolida - Za 2023. godinu odabrali smo izuzetne hotele, koji će Vaše letovanje učiniti nezaboravnim. Aranžmani su sopstvenim prevozom ili autobusom. Pogledajte cene aranžmana, kao i naše first minute i last minute ponude. Nafplio Letovanje. Peloponez Letovanje 2023.

Nafplio Argolida

Istraži mesto

Nafplio Argolida
od
0€ -
Nafplio Argolida
od
0€ -

Vidi još

Mapa grada