Gospodar Jovanova 46, 11000 Beograd, Srbija info@soleazur.rs Ponedeljak - Petak: 09:00 - 17:00 · Subota i nedelja su neradni
  • € = 117.5779
Gospodar Jovanova 46, 11000 Beograd, Srbija info@soleazur.rs Ponedeljak - Petak: 09:00 - 17:00 · Subota i nedelja su neradni
  • € = 117.5779
+381 (11) 3626-015

Nesebar

Nesebar je drevni grad i jedno od glavnih letovališta na bugarskoj crnomorskoj obali, smešteno u provinciji Burgas . Administrativno je središte istoimene opštine Nesebar. Često se naziva „biserom Crnog mora“ i „bugarskim Dubrovnikom“, Nesebar je bogat grad-muzej koji definiše više od tri milenijuma neprestano promenljive istorije. Jedno je od najistaknutijih turističkih odredišta i morskih luka na Crnom moru, u kojem je postalo popularno područje sa nekoliko velikih letovališta. Nesebar se u nekoliko navrata našao na granici ugroženog carstva i kao takav je grad sa bogatom istorijom. Drevni deo grada smešten je na poluostrvu (ranije ostrvu) povezanom sa kopnom uskim veštačkim prevlakom i nosi dokaze o okupaciji raznih civilizacija tokom svog postojanja. Obilje istorijskih zgrada podstaklo je UNESCO da Nesebar uvrsti na svoj spisak svetske baštine. 

Nesebar

Istraži mesto

Nesebar
Nije ocenjen 0 Ocena
od
539€ -
Nesebar
Nije ocenjen 0 Ocena
od
539€ -
Nesebar
Nije ocenjen 0 Ocena
od
539€ -

Vidi još

Mapa grada

Naš predlog

Istaknuta objava

Nesebar - Stari grad

Ulaz u stari Nesebar simbolično je obeležen drvenom vetrenjačom. Šetnja kroz ovaj grad-muzej je zapravo šetnja kroz vekove istorije ovog podneblja. Od 41 crkve, koliko ih je u Nesebaru nekada bilo, danas se mogu videti ostaci njih dvadesetak, dok su druge postale muzeji i galerije. U uskim uličicama starog Nesebra osim pregršt istorije, postoje i mnogobrojne radnje sa proizvodima od kože, krzna i drveta, kozmetika od čuvene bugarske ruže, kao i raznorazne suvenire.

Istaknuta objava

Nesebar letovanje

Nesebar ima malu plažu u Starom gradu i još dve prostrane plaže u novom gradu - Severnu i Južnu. Možete rezervisati ležaljku i suncobran za dan ili odabrati slobodnu zonu i poneti svoje. Ne treba ležati na plaži po ceo dan. Kitesurfing, surfovanje i ronjenje su dostupni na skoro svim plažama u Nesebaru. Možete igrati odbojku na pesku ili unajmiti čamac da biste bolje upoznali obalu. Ukusna hrana u Nesebaru je takođe sastavni deo odmora kao i more i plaže. Na svakom koraku vas čekaju jeftini kafići i restorani, gde ukusna večera maksimalno košta do 50 leva. Lokalna kuhinja će zadovoljiti ljubitelje jela sa mesom, ali i vegetarijance. Izvanredan servis i gostoljubivost domaćina će impresionirati i najzahtevnije goste.