Gospodar Jovanova 46, 11000 Beograd, Srbija info@soleazur.rs Ponedeljak - Petak: 09:00 - 20:00 | Subota 10:00 - 15:00 | Nedelja: neradni dan € = 117,21
info@soleazur.rs +381 (0) 11 3626-015

@

Pozovite
nas

Kontakt telefoni i informacije

Ohrid

Ohrid - Dom uskih ulica s kaldrmom i srednjovekovne arhitekture, poseta Ohridu može izgledati kao putovanje u prošlost. Ipak, pogođen ogromnim talasima turizma, Ohrid je raj za odmor, sa blistavim plažama, spektakularnim pogledom i bogatstvom mediteranske i turske kuhinje - sve dostupno po povoljnim cenama.

Nadimak „Jerusalim na Balkanu“, Ohrid je jedno od najstarijih naselja u Evropi, a nekada se smatralo epicentrom religije i slovenske kulture. Njegova istorija je evidentna u svakoj zgradi koja okružuje stari grad. Međutim, Ohridsko jezero je ono što grad čini jedinstvenim istorijskim artefaktom. Sa tri miliona godina, jedno je od najstarijih i najdubljih evropskih jezera i daje Ohridu prestiž da bude proglašen i kulturnom i prirodnom baštinom UNESCO-ve svetske baštine.

Individualna i grupna putovanja Ohrid (Makedonija)

Evropski Gradovi 2023 Putovanja -Evropske Metropole Aranzmani - Amsterdam, Beč, Budimpešta, Lisabon, Pariz, Ohrid, Rim, Venecija, Varšava, Prag, Istanbul... Pogledajte našu ponudu: Vikend Putovanja Evropski Gradovi Avionom. Agencija Sole Azur.


Mogućnost individualnih putovanja: Odaberite sami datum kad želite da putujete, mi ćemo pronaći za Vas najpovoljniju avio kartu i smeštaj. Ukoliko želite, možemo obezbediti i vodiča za lokacije, koje želite da posetite.

Ohrid

Istraži mesto

Mapa grada

Naš predlog

Istaknuta objava

Obilazak Ohrida

Ono što Ohridu nedostaje na obali, to nadoknađuje karakterom i prirodnom lepotom. Njegovo jezero nudi džepove uređenih područja koja otkrivaju pogled na okolne planine i brda. Duž obale, pažljivo rekonstruisana kaljava sela daju tom kraju italijansku atmosferu, dok odmarališta na obali čine savršeno mesto za opuštanje na suncu. Za one koji su umorni od plaže, planinarenja koja vode oko obale i u planine su posebno primamljiva. Energičnije planinarske i biciklističke staze nagradiće svoje osvajače divnim pogledom na jezero odozgo.

Istaknuta objava

Ohridsko jezero

Uzvišeni Ohrid je najzavodljivije odredište Severne Makedonije. Smešteno je na rubu mirnog Ohridskog jezera, sa atmosferskom stare četvrti koja se spušta niz strme ulice, prošarana prelepim crkvama i sa srednjovekovnim zamkom . Tradicionalni restorani i kafići na jezeru oživljavaju kaldrmisane ulice, koje u doba visokog leta zaista mogu biti vrlo živahne. Izvan jula i avgusta, turistički sezona jenjava i grad postaje sve življi.