Gospodar Jovanova 46, 11000 Beograd, Srbija info@soleazur.rs Ponedeljak - Petak: 09:00 - 20:00 | Subota 10:00 - 15:00 | Nedelja: neradni dan € = 117,34
info@soleazur.rs +381 (0) 11 3626-015

@

Pozovite
nas

Kontakt telefoni i informacije

Saranda

Saranda 2023 - jedan je od najšarmantnijih gradova albanske rivijere, a tokom letnjih meseci ovde možete uživati u prometnoj plaži i užurbanom noćnom životu duž morskog šetališta. Nekada uspavano ribarsko selo, danas je razvijeni grad, i mada se Saranda u protekle dve decenije mnogo promenila, zadržala je veći deo svoje harizme. Gradske plaže nisu posebne, ali Saranda je odlična osnova za istraživanje plaža poput Pulebardhata, Paskirata i plaže Manastiri. Ime grada potiče od Aii Saranda, ranog manastira posvećenog 40 svetaca; njegovi bombardovani ostaci (uključujući neke sačuvane freske) i dalje su visoko na brdu iznad grada. Ali i mali zamak Lekursi, sa koga se pruža spektakularni pogled, i manastir Svetog Đorđa, vrlo dobro očuvan i obnovljen. Grad se zvao Porto Edda tokom Drugog svetskog rata, po Musolinijevoj ćerki. Saranda je dobro povezana sa Krfom (grčko ostrvo nasuprot Sarande), tokom leta uglavnom je prepuna turista iz nordijskih ili istočnoevropskih zemalja, zbog svoje klime, hrane i lepote.

Saranda hoteli

Saranda Letovanje 2023 - Agencija Sole Azur je za Vas pripremila veliki izbor sjajnih hotela sa 3 i 4 zvezdice u ovom popularnom albanskom letovalištu, po povoljnim cenama. Odaberite smeštaj po Vašoj meri, proverite i naše first minute i last minute aranžmane - Saranda Albanija Leto 2023. Saranda Smestaj:

Saranda

Istraži mesto

Saranda
od
26€ -
Saranda
od
26€ -
Saranda
od
0€ -
Saranda
od
23€ -
Saranda
od
0€ -
Saranda
od
27€ -
Saranda
od
24€ -
Saranda
od
0€ -

Vidi još

Mapa grada

Naš predlog

Istaknuta objava

Saranda Plaze

Broj spektakularnih plaža u Sarandi je zapanjujući. Od smaragdno zelene i tirkizne do ultramarinske, indigo plave i svake nijanse između njih, mnogim lokalnim stanovnicima je teško da odaberu omiljenu - postoji zaista plaža za svačiji ukus. Mnoge plaže su javne, ali ima i privatnih, koje su dostupne svima uz malu dnevnu naknadu. Iako je Saranda zaista kosmopolitski grad, svoju posebnu privlačnost duguje naizgled beskonačnoj obali, s plažama koje se pojavljuju jedna za drugom kao magijom. Među najlepšima su Lukove, Borshit, Buneci, Manastirit i Kamilit.

Istaknuta objava

Butrint

Prvo albansko nalazište koje je uvršteno u UNESCO-ovu svetsku baštinu bilo je Butrint, na jugu zemlje, 1992. godine. Naseljeno je od praistorije i bilo je deo grčke i rimske kolonije. Kasnije je doživelo procvata pod vizantijskom upravom, nakon čega je usledio kratak period mletačke vladavine i eventualno napuštanje grada u kasno srednjovekovno vreme. Današnje stanje arheološkog nalazišta pokazuje tragove svih vremenskih perioda kroz koje je grad prolazio. Hekatej je prvi put spomenuo grad krajem šestog veka pre nove ere, potvrđujući da je grad sagrađen prema Troji i da se poreklo imena odnosi na žrtvu bika Buhrotosa, koju je na svom trojanskom princu Eneji dao put do Dodone. U godinama 1926–1936. italijanski arheolog Luiđi Ugolini vodio je iskopavanja u južnoj Albaniji, fokusirajući svoj rad u Butrintu i Finiku, gde je otkrio krstionicu, pozorište, baziliku, javna kupatila, fiskulturnu salu, hram Minerve, Skea. kapija i Lavova kapija drevnih zidina i zamka, mnogo kuća i veliki broj predmeta i kipova od peska od neprocenjive vrednosti. Najizvanredniji predmeti otkriveni u pozorištu Butrinta su statua Apolona, boginje Butrinta, mramorne Zevsove glave, portret Agripine, glave Livije i mnogi latinski i grčki epigrafi. Ostali spomenici Butrinta su zamak kanala Vivari izgrađen tokom vremena Ali Paše Tepelena, dvorac u obliku trougla koji je takođe sagradio, i mletačka kula izgrađena u vreme kada su Venecijanci kontrolisali pristup ovom području.

Više