Gospodar Jovanova 46, 11000 Beograd, Srbija info@soleazur.rs Ponedeljak - Petak: 09:00 - 20:00 | Subota 10:00 - 15:00 | Nedelja: neradni dan € = 117,27
info@soleazur.rs +381 (0) 11 3626-015

@

Pozovite
nas

Kontakt telefoni i informacije

Sozopol

Sozopol je najstariji grad u Bugarskoj. Osnovan je 610. pre Hrista kao helenska kolonija miletskih Grka po imenu Apollonia Pontica. Drevni Sozopol, sa svojim šarmantnim starim gradom s vijugavim kaldrmisanim ulicama i lepim drvenim kućama, zbijenim na uskom poluostrvu, jedna je od glavnih atrakcija obale. Sa dve vrhunske plaže, sjajnom atmosferom, velikim izborom smeštaja i dobrim saobraćajnim vezama, odavno je popularan kao odmaralište i čini izvrsnu bazu za istraživanje područja. Iako nije baš toliko posećen kao Nesebar, postaje sve popularniji među međunarodnim posetiocima. Tu je i živahna kulturna scena, sa mnogo besplatnih koncerata i drugih događaja tokom leta.

Sozopol Hoteli

Pogledajte sjajan izbor hotela u Sozopolu za letovanje 2023. godine, kao i naše first minute i last minute aranžmane: Sozopol 2023. Sozopol Bugarska Leto 2023.

Sozopol

Istraži mesto

Mapa grada

Naš predlog

Istaknuta objava

Sozopol Leto 2022

Ovo je Sozopolova priča o dve polovine: Stari grad star 2.000 godina izgleda kao da je podignut ravno sa stranica balkanske knjige priča, zahvaljujući svojim kućama prekrivenim terakotom i vijugavim kaldrmisanim stazama. U stvari, to je najstarije naselje na obali Crnog mora, treba dodati da je tamo i sedam metara visoka drevna kapija, zaostala od tvrđave, koja sedi na obali mora. U međuvremenu, moderni deo grada predstavlja jato prodavnica i restorana, zajedno sa dve plaže - Central Beach i Harmanite Beach. Harmanite dolazi sa priželjkivanom plavom zastavom. Plaže se pružaju na južnom poluostrvu grada, a iza njih stoje kafići, restorani i prodavnice

Više

Istaknuta objava

Izlet u Burgas

Naš predlog za izlet tokom letovanja je Burgas. Sa 260.000 stanovnika, Burgas je veliki lučki grad koji se razvio u 19. veku. Drugi ekonomski i industrijski centar na obali, istovremeno je miran i živahan grad. Prijatan je, ima niz arhitektonski veoma atraktivnih ulica s kraja 19. veka. Uz obalu, vrtovi odvajaju grad od plaže i vrlo su prijatna mesta za šetnju. Burgas je poznat i kao odlično banjsko odmaralište. Crni pesak centralne plaže je svetski poznat po svojoj lekovitosti za kosti. Iako kulturni život u Burgasu nije toliko važan kao u Varni, letnji period nije ništa manje užurban.

Više