Gospodar Jovanova 46, 11000 Beograd, Srbija info@soleazur.rs Ponedeljak - Petak: 09:00 - 17:00 · Subota i nedelja su neradni
  • € = 117.5779
Gospodar Jovanova 46, 11000 Beograd, Srbija info@soleazur.rs Ponedeljak - Petak: 09:00 - 17:00 · Subota i nedelja su neradni
  • € = 117.5779
+381 (11) 3626-015

Sozopol

Sozopol je najstariji grad u Bugarskoj. Osnovana je 610. pre Hrista kao helenska kolonija miletskih Grka po imenu Apollonia Pontica. Drevni Sozopol, sa svojim šarmantnim starim gradom s vijugavim kaldrmisanim ulicama i lepim drvenim kućama, zbijenih na uskom poluostrvu, jedan je od glavnih atrakcija obale. Sa dve vrhunske plaže, genijalnom atmosferom, obilnim smeštajem i dobrim saobraćajnim vezama, odavno je popularno odmaralište i čini izvrsnu bazu za istraživanje područja. Iako nije baš toliko prepun kao Nesebar, postaje sve popularniji među međunarodnim posetiocima. Tu je i živahna kulturna scena, sa puno besplatnih koncerata i drugih događaja tokom leta.

Sozopol

Istraži mesto

Mapa grada

Naš predlog

Istaknuta objava

Letovanje Sozopol

Sozopolova priča o dve polovine: Stari grad star 2.000 godina izgleda kao da je podignut ravno sa stranica balkanske knjige priča, zahvaljujući svojim kućama prekrivenim terakotom i vijugavim kaldrmisanim stazama. U stvari, to je najstarije naselje na obali Crnog mora, treba dodati da je tamo i sedam metara visoka drevna kapija, zaostala od tvrđave, koja sedi na obali mora. U međuvremenu, moderni deo grada postavlja jato prodavnica i restorana, zajedno sa plažom sa Plavom zastavom. U ovom delu sveta naći ćete dva dela peska - Central Beach i Harmanite Beach. Harmanite dolazi sa priželjkivanom Plavom zastavom. Oni su rašireni na južnom poluostrvu grada, a iza njih stoje kafići, restorani i prodavnice.

Više

Istaknuta objava

Bugars izlet

Naš predlog za izlet tokom letovanja - Burgas. Sa 260.000 stanovnika, Burgas je veliki lučki grad koji se razvio u 19. veku. Drugi ekonomski i industrijski centar na obali, istovremeno je miran i živahan grad. Prijatan je, ima niz veoma atraktivnih arhitektonskih ulica s kraja 19. veka. Uz obalu, vrtovi odvajaju grad od plaže i vrlo su prijatna mesta za šetnju. Mlad i odlazeći grad, Burgas je poznat i kao odlično banjsko odmaralište. Crni pesak centralne plaže je svetski poznat po lekovima za bolesti kostiju. Iako kulturni život u Burgasu nije toliko važan kao u Varni, letnji period nije ništa manje užurban.

Više