Gospodar Jovanova 46, 11000 Beograd, Srbija info@soleazur.rs Ponedeljak - Petak: 09:00 - 20:00 | Subota: 10:00 - 16:00
  • € = 117.5833
info@soleazur.rs +381 (0) 11 3626-015

@

Pozovite
nas

Kontakt telefoni i informacije

Tajland

Pre nego što isplanirate svoje putovanje na Tajland, dobro je znati sve osnovne informacije o zemlji, kao što su kada je najbolje vreme za odlazak, šta poneti, kretanje, kulturne etikete, i sve činjenice koje će vam pomoći da vaše putovanje bude što ugodnije.
Tajland je poznat po svojim mnogobrojnim hramovima ukrašenih zlatom i šarenim bojama, veselim i gostoljubivim ljudima, gustim palminim šumama i prašumama, rajskim plažama, dobrim hotelima sa odličnom uslugom i izvrsnim kulinarskim specijalitetima. Doživite izbliza bogatu kulturu i fascinantne prirodne lepote.

Najbolje vreme da posetite Tajland je izmedju novembra i februara (klima je relativno hladna i suva sa temperaturom od 23-32°C)Ukoliko dolazite na Tajland izmedju marta i maja možete očekivati temperature iznad 40°C), dok sezona monsuna je u periodu jun-septembar. Sad ostaje samo da odaberete u kom mesecu ćete posetiti Tajland.

Takodje možemo napraviti i kombinaciju na primer: Bankok i Puket ili Bankok i Koh Samui.  

Tajland

Mapa grada

Naš predlog

Istaknuta objava

Plutajuće pijace

Ovde ćete imati priliku da se susretnete da plutajućim pijacama, koji predstavljaju jedan od simbola zajednice u Tajlandu. Plutajuce pijace se nastale zbog toga što je većina zajednica nastajala na obalama reka i tadašnje stanovništvo se bavilo prevozom ljudi i robe sa obale na obalu reke, pa se pretvorilo u ono što danas možemo sresti na reci Basin. Iako je industrijalizacije donela razvoje u smislu infrastrukture, stanovništvo se potrudilo da pojedine plutajuće pijace obnovi i sačuva. Pa tako danas na ovim drvenim brodićima u nekim mestima možete kupovati voće, povrće, ribu, ili npr.masažu stopala možete imati na nekom od njih. Neke od njih su Damnoen Saduk, Khlong Lat Mayom, Bang Khu Wiang i druge.

Više

Istaknuta objava

Maya Bay

Jedna stvar o Tajlandu koja je jednostavno nesporna, jeste da ova zemlja jugoistočne Azije okružena nekim od najlepših plaža na svetu. Neke od najboljih plaža na Tajlandu, od bujnih i egzotičnih ostrva Koh Phi Phi do obrubljenih dlanova do popularnih obala Puketa su: Maya Bay je jedna od najpopularnijih plaža na Tajlandu i to najverovatnije zbog filma "Plaža". Medjutim nista manje važne nisu ni plaže Maenam plaža, Sunset plaža, Thong Nai Pan Noi, Kata Noi plaže i druge.

Više