Gospodar Jovanova 46, 11000 Beograd, Srbija info@soleazur.rs Ponedeljak - Petak: 09:00 - 20:00 | Subota 10:00 - 15:00 | Nedelja: neradni dan € = 117,21
info@soleazur.rs +381 (0) 11 3626-015

@

Pozovite
nas

Kontakt telefoni i informacije

Tirana

Tirana, srce i glavni grad Albanije, kao i sve druge evropske metropole ima beskrajan pokret i energiju. Sa svojim klubovima, barovima, kafićima i tavernama, Tiranu vredi otkrivati i danju i noću. Gostoljubivost prema turistima je nešto što će obeležiti vaše putovanje ne samo u Tirani već i širom zemlje.

 Postoje različita razmišljanja u vezi sa poreklom imena grada. Neki misle da se odnosi na Tireniju (ime etrurskog porekla), dok drugi veruju da se odnosi na reč Theranda (žetva) ili na Tirkan (zamak u podnožju planine Dajti).

Individualna i grupna putovanja Tirana (Albanija)

Evropski Gradovi 2023 Putovanja -Evropske Metropole Aranzmani - Amsterdam, Beč, Budimpešta, Lisabon, Pariz, Milano, Rim, Venecija, Varšava, Prag, Istanbul... Pogledajte našu ponudu: Vikend Putovanja Evropski Gradovi Avionom. Agencija Sole Azur.


Mogućnost individualnih putovanja: Odaberite sami datum kad želite da putujete, mi ćemo pronaći za Vas najpovoljniju avio kartu i smeštaj. Ukoliko želite, možemo obezbediti i vodiča za lokacije, koje želite da posetite.

Tirana

Istraži mesto

Mapa grada

Naš predlog

Istaknuta objava

Istorija Tirane

Tirana je relativno nov grad. Sulejman Paša Bargjini, lokalni feudalac, izgradio je prvu zgradu 1614. godine. Na mestu gde se nalazi spomenik Neznanom vojniku, sagradio je džamiju, hamam i peć, koji su u to vreme bili glavne institucije novorođenog grada. Najvažniji datum u istoriji Tirane je 11. februar 1920, kada je Kongres Lušnja proglasio Tiranu privremenom prestonicom Albanije; konačni status bi dobio 1925. Nakon ovog čina, grad je doživeo stalni rast, koji se nastavlja i danas i dobio je zamah od 1990.

Istaknuta objava

Tirana noću

Tirana je nesumnjivo dinamično središte Albanije, delom zahvaljujući živahnom noćnom životu, koji se sastoji od pozorišta, restorana i klubova. Postoje mnoga mesta za zabavu i većina njih ostaje otvorena celu noć. Barovi i klubovi se mogu naći širom grada, posebno na području „Bloka“, svirajući sve vrste muzike uživo, uključujući jazz, house, funk, latino itd. Možete odabrati da odete u irski pub Murphi's ili u američki stil bar koji svira hard rok muziku. U Tirani se nalaze Opera, Nacionalno pozorište i mnoge druge galerije i muzeji, koji su poslednjih godina ugostili mnoge umetnike i svetski poznate izvođače. Tirana takođe nudi širok spektar koktel barova u kojima možete uživati u nekim od najboljih koktela dok slušate muziku najboljih DJ-eva. Regenci Casino u centru grada poziva ljude da testiraju svoju kockarsku sreću.