Gospodar Jovanova 46, 11000 Beograd, Srbija info@soleazur.rs Ponedeljak - Petak: 09:00 - 17:00 · Subota i nedelja su neradni
  • € = 117.5779
Gospodar Jovanova 46, 11000 Beograd, Srbija info@soleazur.rs Ponedeljak - Petak: 09:00 - 17:00 · Subota i nedelja su neradni
  • € = 117.5779
+381 (11) 3626-015

Tolo - Peloponez

Poluostrvo Peloponez se nalazi na jugu Grčke. Za njega može da se kaže i da je ostrvo, od kad je prokopan Korintski kanal, jer ga sa ostalim delovima Grčke povezuju samo mostovi preko ovog kanala, kao i most Rio Antirio kod Patre. Na Peloponezu preovlađuje planinski reljef, nada ima i plodnih ravnica. Sa četiri poluostrva okrenuta ka jugu: Epidauros, Mesinija, Mani i Argolida i zalivima, izgleda kao list platana i to je razlog zašto je ranije zvao „Morias.

Spomenici iz svakog perioda burne istorije Peloponeza, velika arheološka nalazišta kao što su drevna Olimpija, Epidaurus, Mikena i Tirinth, vizantijske crkve, jedinstvena naselja i neverovatne tvrđave, prirodne lepote – planine, šume, reke, duboke klisure i pećine okružene azurno plavim morem, prekrasne plaže, peščane i glatka obala na zapadu i kamenita na istoku, Patra, Korint, Nafplion – prva prestonica moderne Grčke i njen najlepši grad, čine ovaj deo Grčkog idealnim za odmor i turistička razgledanja. Nije slučajno da, posebno tokom letnje sezone, brojni turisti stižu na Peloponez iz celog sveta kako bi upoznali ovaj dragulj Grčke. Filoxenia (gostoprimstvo) je ovde dominantna,  hrana je među najboljom u Grčkoj, dok vinogradi daju veliki doprinos celokupnoj ponudi i uživanju. Meštani tvrde da imaju najbolje od svega. I to treba iskusiti.

Izvanredni Tolo. Veoma prijatno mesto za boravak i pravi odmor.

Priroda je podarila veoma dobru plažu, par ostrva od kojih je jedno vrlo malo ali deluje slikovito, ima i crkvu (uveče svetli u više boja), veći deo terena gde se proteže naselje je brdovit ali put je uglavnom u ravnici.

Naravno ono što turiste najviše zanima je more, čistoća i temperatura vode za kupanje, pesak na plaži i u vodi i sl. Plaža u Tolu se naziva Psili Amos, duga je skoro kilometar, peščana je, sitan pesak veoma prijatan za hodanje i većim delom plaže  je i u vodi sitan pesak sve do dubine.

Tolo - Peloponez

Istraži mesto

Tolo - Peloponez
Nije ocenjen 0 Ocena
od
539€ -

Vidi još

Mapa grada