Gospodar Jovanova 46, 11000 Beograd, Srbija info@soleazur.rs Ponedeljak - Petak: 09:00 - 20:00 | Subota 10:00 - 15:00 | Nedelja: neradni dan € = 117,27
info@soleazur.rs +381 (0) 11 3626-015

@

Pozovite
nas

Kontakt telefoni i informacije

Varšava

Varšava - Glavni grad provincije Mazovia i same Poljske, ovo je zaista izvanredan grad. Smeštena u samom srcu Evrope, na preseku evropskih transportnih ruta istok-zapad i sever-jug, Varšava je glavno ekonomsko, akademsko, kulturno i turističko središte sa blistavim nizom istorijskih mesta i turističkih atrakcija koje pleni sve koji posete.

 Grad koji vredi otkriti, je oličenje dinamične evropske metropole, čiji su zaštitni znaci - pored bogate istorije - stanovnici otvorenog uma, reka Visla i izuzetna kuhinja. Glavni grad Poljske je grad koji se neprestano menja, a koji se iznova otkriva pri svakoj uzastopnoj poseti. I, verujte nam, vratićete se ...

Individualna i grupna putovanja Varšava (Poljska)

Evropski Gradovi 2023 Putovanja -Evropske Metropole Aranzmani - Amsterdam, Beč, Budimpešta, Lisabon, Pariz, Milano, Rim, Venecija, Varšava, Prag, Istanbul... Pogledajte našu ponudu: Vikend Putovanja Evropski Gradovi Avionom. Agencija Sole Azur.

 

 

Mogućnost individualnih putovanja: Odaberite sami datum kad želite da putujete, mi ćemo pronaći za Vas najpovoljniju avio kartu i smeštaj. Ukoliko želite, možemo obezbediti i vodiča za lokacije, koje želite da posetite.

 

Varšava

Istraži mesto

Mapa grada

Naš predlog

Istaknuta objava

Istorija Varšave

Varšava je vekovima bila sedište poljskih vladara, o čemu svedoče impresivne istorijske građevine koje se nižu pored poznate Kraljevske rute: Predsednička palata, Ministarstvo kulture i umetnosti, Akademija lepih umetnosti i Univerzitet u Varšavi, kao i elegantne nekadašnje zgrade kraljevske rezidencije. Među njima je i zapanjujući barokni Kraljevski dvorac, zvanična rezidencija poljskih kraljeva od 16. veka nadalje, gde možete videti kraljevske oznake i prestole, kao i slike poznatih umetnika, uključujući Rembrandta, Canaletta i Matejka. Obližnja Sigismundova kolona najpoznatiji je poljski spomenik i omiljeno mesto okupljanja Varšava i turista. Još jedna kraljevska rezidencija na Kraljevskoj ruti je šik, klasična Palata na vodi u parku Roial Łazienki. Kraljevska ruta završava se u bivšoj rezidenciji kralja Jana III Sobieskog u Vilanovu. Zanimljivo je da je ovo bila jedina zgrada koja nije oštećena tokom rata.

Istaknuta objava

Poljska kuhinja

Varšava je takođe neprikosnovena kulinarska prestonica Poljske. Brojni kafići i restorani uključuju „mlečne barove“ osnovane još u komunističko vreme, kao i restorane sa Mišelinovom zvezdicom. Hala Kosziki i Hala Gvardii danas su među najmodernijim mestima, sa desetinama restorana i barova. Svako ko voli slatkiše zaista će uživati u ovom gradu: lokalne pekare i kafići poslužuju tradicionalne varšavske kolače vuzetka (ukusna kombinacija čokolade i kreme), čokoladu Vedel i prirodni sladoled. Tržnice za doručak i mitingi kamiona sa hranom, kao i festivali Vikenda fine kuhinje i Nedelje restorana takođe su prilično popularni. Postoji doslovno beskrajna lista razloga za posetu Varšavi.