Gospodar Jovanova 46, 11000 Beograd, Srbija info@soleazur.rs Ponedeljak - Petak: 09:00 - 20:00 | Subota 10:00 - 15:00 | Nedelja: neradni dan € = 117,27
info@soleazur.rs +381 (0) 11 3626-015

@

Pozovite
nas

Kontakt telefoni i informacije

Venecija

Venecija spada u jedan od najinteresantnijih gradova na svetu. Osim što se nalazi na 0 m nadmorske visine, ona se nalazi na moru i sastavljena je od 118 malih ostrvca sa vodenim kanalima umesto ulica. Ovaj grad, pristanište u severoistočnoj Italiji na Jadranskom moru u regiji Veneto, čuveni je turistički centar sa prelepom arhitekturom, čudesnim ambijentom punim starih gradjevina, napuštenih palata (Duždeva palata), velikih poznatih crkvi (crkva Sv. Marka i Santa Marija dela Salute), fantastičnih trgova (trg Sv.Marka) i ulica, mostova (most uzdaha,most Rialto), bogatih muzeja, umetničkih galerija. Poznata je po brojnim manifestacijama od kojih su najznačajnije; filmski festival u Veneciji, Venecijanski bijenali, i čuveni Karneval u Veneciji. U njoj se nalazi i nadaleko poznata akademija lepih umetnosti “Accademia di Belle Arti”, čuvena fabrika obojenog stakla na ostrvu Murano, opservatorija i mnoge naučne i kulturne ustanove.

Individualna i grupna putovanja Venecija (Italija)

Evropski Gradovi 2023 Putovanja -Evropske Metropole Aranzmani - Amsterdam, Beč, Budimpešta, Lisabon, Pariz, Milano, Rim, Venecija, Varšava, Prag, Istanbul... Pogledajte našu ponudu: Vikend Putovanja Evropski Gradovi Avionom. Agencija Sole Azur.

Mogućnost individualnih putovanja: Odaberite sami datum kad želite da putujete, mi ćemo pronaći za Vas najpovoljniju avio kartu i smeštaj. Ukoliko želite, možemo obezbediti i vodiča za lokacije, koje želite da posetite.

Venecija

Mapa grada

Naš predlog

Istaknuta objava

Vožnja gondolom

Venecija je poznata po mostovima. U Veneciji postoji 417 mostova, a 72 od njih su privatni. U Veneciji postoji 177 kanala. Veliki kanal u obliku slova S najveći je i deli grad na dva dela. U Veneciji postoji oko 350 gondola i 400 gondolijera. Gondole su u proseku duge 11 metara i teške oko 600 kilograma. Iskoristite priliku i provozajte se nekom od gondola ovim kanalima.

Istaknuta objava

Karneval u Veneciji

Venecijanski karneval se održava u februaru. Karneval se vekovima slavi u celoj Italiji. Ime je izvedeno od reči carne vale - „oproštaj od mesa“ - koje objašnjavaju funkciju proslave: prilika da se prepustite i iskoristite takve poslastice pre početka Velikog posta. Turistička zajednica i hoteli pozivaju svoje goste da učestvuju noseći barem masku dok obilaze grad. Kostimi i maske Ako ste oduvek tajno žudili da obučete modnu haljinu, onda je Karneval savršena prilika da se prepustite bez privlačenja pogleda. Maske, ogrtači i perike lako se kupuju u nebrojenim turističkim prodavnicama i tezgama sa suvenirima. Ako tražite nešto složenije ili autentičnije, posetite jednu od venecijanskih radionica, u kojima se ručno izrađuju maske dobrog kvaliteta. Za karnevalsku radnju na jednom mestu posetite Mercato delle maschere e dei costumi Veneziani, u Campo Santo Stefano. Ovo malo tržište čine tezge nekih venecijanskih zanatskih radionica maski i kostima, a traje sve vreme karnevala.