Gospodar Jovanova 46, 11000 Beograd, Srbija info@soleazur.rs Ponedeljak - Petak: 09:00 - 20:00 | Subota 10:00 - 15:00 | Nedelja: neradni dan € = 117,20
info@soleazur.rs +381 (0) 11 3626-015

@

Pozovite
nas

Kontakt telefoni i informacije

Albanija Letovanje 2023

Da li ste ikada pomislili da provedete letovanje u Albaniji? Zamislite samo bele plaže, tirkizno more i netaknute uvale do kojih se može doći samo brodom, zamislite hotele na samoj plaži po vrlo povoljnim cenama, zamislite svežu ribu sa roštilja na plaži po ceni jednog pića u centru grada!

Albanija poslednjih godina postaje sve popularnija turistička destinacija, i mada je još uvek daleko od klasičnog masovnog turizma (ali i na sreću!), ima sve što vam je potrebno za savršen odmor – prelepu prirodu, divne dugačke plaže, čisto more, gostoljubive meštane i kulturno-istorijske znamenitosti koje itekako vredi posetiti. Pogledajte našu ponudu hotela i apartmana - Leto 2023 Albanija:

Letovanje Albanija 2023

U našoj ponudi možete naći veliki izbor modernih hotela, uglavnom manjih, ili u porodičnom vlasništvu, u popularnim destinacijama poput Valone, Drača, Sarande i Ksamila. Do albanske obale možete stići sopstvenim prevozom, ili organizovanim, u okviru naših aranžmana – autobusom ili avionom.

Valona je stari, antički grad na prelepoj lokaciji, u zalivu gde se susreću Jadransko i Jonsko more. Polazna je tačka albanske rivijere i jedno od najposećenijih područja u Albaniji. Zatim, nudimo vam Drač, najveću morsku luku u zemlji, blizu Tirane. Atmosfera velikog primorskog grada i neposredna blizina glavnog grada, čine prelepe plaže Drača najpopularnijim vikend destinacijama tokom cele godine.

Možete posetiti i Sarandu, jedan od najšarmantnijih gradova albanske rivijere, i tokom letnjih meseci uživati u njegovoj prometnoj plaži i noćnom životu duž morskog šetališta. S druge strane, primorsko seoce Ksamil je skriveni dragulj albanskog primorja, koji nudi rajske plaže sa belim peskom, kristalno čistu vodu, mir i tišinu.

Kako provesti letovanje u Albaniji

Albanija tek u nekoliko poslednjih godina pokušava da približi svetu svoja letovališta, što znači da ima još mnogo onih tajnih, netaknutih, divljih i prelepih plaža u kojima je istinska magija boravka na moru. Broj spektakularnih plaža je zapanjujući: od smaragdno zelene i tirkizne boje mora do indigo plave, čak je i mnogim meštanima teško da odaberu omiljenu.

Ukoliko volite istoriju, obavezno posetite amfiteatar rimskog cara Hadrijana u Draču, drugi po veličini amfiteatar na Balkanu. Ili Butrint, prvo albansko nalazište koje je uvršćeno u UNESCO-ovu svetsku baštinu 1992. godine. Naseljeno je od praistorije i bilo je deo antičke Grčke i Rimskog carstva, Vizantije i Venecije, o čemu svedoči očuvano arheološko nalazište. A na raspolaganju su vam i popularni izleti u Tiranu i Skadar.